“Niemand hoeft zich te schamen voor financiële problemen”

Niemand verwacht om in schulden terecht te komen. Ook Isabelle niet.
En toch gebeurde het, na een reeks ongelukkige voorvallen.
Gelukkig was Isabelle via haar job al eens in contact gekomen met MyTrustO, en zette ze haar trots opzij om de schulden aan te pakken.

“Ik werk al bijna 18 jaar in het secundair onderwijs als administratief bediende”, vertelt Isabelle. “Eén van mijn taken is de boekenvoorraad voor leerlingen beheren. Daarvoor volg ik vaak bijscholingen, en zo kwam ik op een dag in contact met MyTrustO. Ik ontdekte hoe ze ouders steunen die de boeken en schoolkosten voor hun kinderen niet kunnen betalen, en ik was onder de indruk van hun aanpak.”

Halftijds inkomen

Isabelle was zeer geïnteresseerd in MyTrustO. Niet omdat ze zelf met financiële problemen worstelde, maar omdat haar broer zware schulden had. “Op dat moment had ik geen flauw idee dat ik op een dag zélf nood zou hebben aan MyTrustO. Maar na een zware depressie mocht ik van de psychiater nog maar halftijds werken. Kort daarna kreeg mijn man zijn loon drie maanden niet uitbetaald, door een fout op zijn werk.”

“Al snel begonnen de achterstallige betalingen zich op te stapelen. Veel spaargeld hadden we niet, en voor ik wist ontspoorden de schulden.”

En dus moesten Isabelle en haar man maandenlang op één halftijds inkomen overleven. “Je hoeft geen wiskundige te zijn om te weten dat dat onhoudbaar is”, gaat Isabelle verder. “Al snel begonnen de achterstallige betalingen zich op te stapelen. Veel spaargeld hadden we niet, en voor ik wist ontspoorden de schulden.”

Snel hulp gezocht

“Ook al wist ik dat snel hulp inschakelen verstandig is, toch nam de schaamte de bovenhand. Op een dag besprak ik de aanpak van MyTrustO met mijn man, en we besloten om onze trots te overwinnen en contact op te nemen.”

“De medewerkster van MyTrustO liet me rustig mijn verhaal vertellen zonder enig oordeel.”

Isabelle was aangenaam verrast door de begripvolle ontvangst. “De medewerkster van MyTrustO liet me rustig mijn verhaal vertellen zonder enig oordeel, en legde nog eens haarfijn uit hoe ze tewerk gaan. We stuurden alle achterstallige facturen door en MyTrustO maakte een totaaloverzicht van de schulden. Ongeveer een week later stelden ze een realistisch afbetalingsplan op op basis van onze inkomsten. Van de schuldeisers moesten wij ons niets aantrekken: MyTrustO nam zelf contact op om het plan voor te leggen. Alles werd op papier gezet, en vanaf die dag begonnen we onze schulden af te betalen.”

Niemand hoeft zich te schamen

Intussen is Isabelle volledig schuldenvrij. “Op relatief korte termijn konden we alles betalen, en we hoefden enkel te besparen op enkele onnodige kosten.”

“Ik hoop dat ik met mijn verhaal andere mensen kan overtuigen om hulp te zoeken bij MyTrustO”, besluit Isabelle. Ook al staat trots vaak in de weg om hulp te zoeken, niemand hoeft zich te schamen voor financiële problemen. Bij MyTrustO luisteren ze onbevooroordeeld naar je situatie en focussen ze op de oplossing voor je problemen. Ik kan hen niet genoeg bedanken voor hun hulp en het fantastische werk dat ze elke dag leveren.”

“ Ik hoop dat ik met mijn verhaal andere mensen kan overtuigen om hulp te zoeken bij MyTrustO. Niemand hoeft zich te schamen voor financiële problemen.”

Wil je net als Isabelle je schulden aanpakken?

Ontdek wat MyTrustO voor jou kan doen.

Fictieve naam, echt verhaal

Isabelle wilde absoluut haar verhaal doen om mensen in een gelijkaardige situatie te helpen. Om begrijpelijke redenen vroeg ze om anoniem te blijven. Isabelle is dus een fictieve naam. Haar verhaal is wel echt.