“De regeling die MyTrustO trof, bracht ons een onbetaalbare gemoedsrust”

Paula en André uit Brecht hadden nooit gedacht dat ze in zwaar weer zouden terechtkomen. Maar een ontslag en één financiële tegenslag leidden tot een schuldenberg die al snel niet meer onder controle te houden was. MyTrustO loodste het koppel door de moeilijke periode.

Schulden leiden tot meer schulden

“Zeg nooit nooit”, begint André. “We hadden nog nooit financiële problemen gekend, maar na een ontslag en een financiële tegenslag werden we opeens geconfronteerd met schulden. En die leiden tot meer schulden. Je schuld kan aan een duizelingwekkend tempo zomaar vertienvoudigen. De aanmaningen en kosten lopen snel hoog op, en voor je het weet heb je de situatie niet meer in de hand.”

“Het is erg moeilijk om die lawine van steeds toenemende interesten te stoppen. We dachten vaak: als we nu alle kosten konden bundelen en systematisch afbetalen, dan lukt het wel. Maar daar krijg je de kans niet toe omdat de bijkomende kosten van de schuldenberg maar blijven binnenstromen.”

Schrik om post te openen

“Je komt in een vicieuze cirkel terecht”, vult Paula aan. “Op den duur loop je constant op de toppen van je tenen. Je hebt schrik om post te openen, schrik van de deurbel, schrik om de telefoon op te nemen. Die stress wens ik niemand toe.”

“Op den duur loop je constant op de toppen van je tenen. Je hebt schrik om post te openen en schrik van de deurbel.”

Haalbaar afbetalingsplan

“Toen we over MyTrustO hoorden, raapten we onze moed samen om te telefoneren”, vertelt André. “Nog geen week later volgde een afspraak. Alle schulden werden open en eerlijk op tafel gelegd. MyTrustO bracht de inkomsten en schulden in kaart en werkte een haalbaar afbetalingsplan uit. Gelukkig stapten alle schuldeisers mee in het verhaal. Zo konden we onze schulden gegroepeerd beginnen afbetalen.”

Leven zonder stress of schrik

“Al vanaf het eerste gesprek voelden we een onbeschrijfelijke opluchting”, gaat Paula verder. “Na alle problemen kan je opeens rekenen op hulp, begrip en vooral: hoop. Dat was een hele verademing. De regeling die MyTrustO uitwerkte, bracht ons een onbetaalbare gemoedsrust. Dankzij een realistische maandelijkse afbetaling konden we opeens weer leven zonder stress en zonder schrik. We kunnen opnieuw vol vertrouwen naar de toekomst kijken.”

“Dankzij een realistische afbetaling konden we opeens weer leven zonder stress. We kijken opnieuw vol vertrouwen naar de toekomst.”

Wil je net als Paula en André je schulden aanpakken?

Bekijk wat MyTrustO voor jou kan doen.

Fictieve naam, echt verhaal

Paula en André wilden absoluut hun verhaal doen om mensen in een gelijkaardige situatie te helpen. Om begrijpelijke redenen vroegen ze wel om anoniem te blijven. Paula en André zijn dus fictieve namen. Hun verhaal is wel echt.