“Na een week konden we onze schulden al beginnen afbetalen”

Wat begon met een ontslag ontaardde op enkele jaren tijd in een grote schuldenberg.
Een reeks tegenslagen kreeg Karel en zijn gezin bijna op de knieën, maar MyTrustO hielp hen weer rechtop.
Dit is het verhaal van Karel.

Van ontslag naar schuldenspiraal

“We hebben nooit financiële problemen gehad. Maar toen werd ik ontslagen en begon de miserie. Ik was de 50 gepasseerd en dan weet je dat een nieuwe werkgever vinden niet eenvoudig is. Na enkele maanden vruchteloos solliciteren besloot ik als zelfstandige medisch materiaal te verkopen. Ik had heel wat ervaring en contacten in dat wereldje dankzij mijn vorige job.”

“Alleen mijn vrouw en ik wisten hoe diep we in de schulden zaten. Zelfs onze eigen kinderen durfden we het volledige verhaal niet te vertellen.”

“Mijn tweede carrière verliep de eerste jaren voorspoedig, tot mijn ex-werkgever mij aanklaagde voor vermeende concurrentievervalsing. De rechtszaak legde mijn activiteiten volledig lam. Daar kwam nog eens bovenop dat ik op een stevige achterstallige betaling van een grote klant wachtte. Dat bedrijf was intussen over de kop gegaan. Ik wist dus dat ik mijn geld niet meteen zou krijgen.”

“Vanaf dat moment ging het snel bergaf. Ik kon mijn leveranciers niet meer betalen en belandde in een regelrechte schuldenspiraal. Na enkele maanden kwamen verschillende deurwaarders over de vloer. Ze verkochten zelfs een deel van onze inboedel. Een zware klap na alle vorige tegenslagen.”

Licht aan het einde van de tunnel

“Al die tijd wisten alleen mijn vrouw en ik hoe diep we in de schulden zaten. Zelfs onze eigen kinderen durfden we het volledige verhaal niet te vertellen. Maar toen de deurwaarders langskwamen, werden al die geheimen me toch te veel en nam ik een vriend in vertrouwen. Hij schrok eerst, maar vertelde me dan dat hij ooit eens een interessant artikel gelezen had. Dat bleek over MyTrustO te gaan.”

“Twee dagen na het eerste contact stond er al iemand van MyTrustO aan de deur. Tijdens het gesprek viel een grote last van onze schouders.”

“Ik las het artikel en belde daarna meteen naar MyTrustO. Twee dagen later stond er een vriendelijke dame aan onze deur. Tijdens het gesprek viel een grote last van onze schouders. De vrouw stelde ons meteen gerust en luisterde oprecht geïnteresseerd naar ons verhaal. Toen ze ruim een uur later weer vertrok, waren we er zeker van: er is licht aan het einde van de tunnel.”

“Nog geen week later was alles geregeld. Zowel ik als mijn schuldeisers hadden het afbetalingsplan ondertekend. De inbeslagnames stopten meteen. We betalen nu elke maand een realistisch bedrag af in verhouding tot ons inkomen. Dankzij MyTrustO is er eindelijk weer rust in ons gezin. En hebben we geen geheimen meer voor elkaar.”

Wil je net als Karel je schulden aanpakken?

Bekijk wat MyTrustO voor jou kan doen.

Fictieve naam, echt verhaal

Karel wou absoluut zijn verhaal doen om mensen in een gelijkaardige situatie te helpen. Om begrijpelijke redenen vroeg hij wel om anoniem te blijven. Karel is dus een fictieve naam. Zijn verhaal is wel echt.