Als gezin vinden we nu onze rust terug.

Els kwam destijds ongelukkig terecht in een schuldenlast. Na verschillende pogingen om het zelf op te lossen met haar schuldeisers, leek de schuldenberg alleen maar toe te nemen. MyTrustO zorgde voor licht aan het einde van de tunnel en maakte een eind aan een lange lijdensweg. Sinds deze maand is Els volledig schuldenvrij.

“Sinds 2002 ben ik ongelukkig terechtgekomen in een schuldenlast waar de schuldeisers steeds de bovenhand hielden.” vertelt Els. “Hoezeer ik mijn best deed om mijn schulden zo spoedig mogelijk af te lossen, zorgden ons systeem, de deurwaarders, de advocaten en rechtbanken ervoor dat de schuldenberg alleen maar des te groter werd. Al snel merkte ik dat bij elke aflossing de schuld alleen maar groter werd door woekerintresten etc…. waardoor ik het gevoel kreeg dat ik in een bodemloze put was gevallen. Steeds dieper en dieper, en er leek geen einde meer aan te komen. En dit werd na 20 jaar vechten eerder iets waarmee ik maar zou moeten leren leven.”

“Dit bracht een negatieve gemoedstoestand en gezondheidsproblemen met zich mee.”

“Mijn ziekte CVS kreeg meer en meer de bovenhand met extreme gevolgen. Hiermee gaan dan ook de medische kosten de hoogte in. Partner en kinderen worden mee in de problematiek betrokken.”, gaat Els verder. “In 2022 komt er dan toch een keerpunt. Samen met mijn zus en mijn advocaat kom ik in aanraking met MyTrustO die mij zou kunnen helpen mijn schulden af te lossen. Eerlijk had ik er toen niet erg veel vertrouwen in omwille van de eerdere pogingen uit het verleden. Ik had immers al tevergeefs veel geprobeerd tot het OCMW toe waar ik jammerlijk toch steeds een deur in het gezicht kreeg..”

MyTrusto bood een uitweg

“Maar MyTrustO gaf mij hun vertrouwen en ik waagde het er op. Ik werd goed ontvangen en opgevolgd. Mijn schulden kon ik op een comfortabele manier gaan aflossen en ik zag dan ook dat ik eindelijk vooruitgang boekte. Er kwam weer hoop dat ik er uit zou komen. Stilletjes aan klom ik uit de put, en vandaag de dag sta ik opnieuw boven aan de rand en kan ik met veel vreugde opnieuw aan een mooie toekomst bouwen. Van symptomen van mijn ziekte is hoegenaamd geen sprake meer. Het is er nog, maar doordat de last van mijn schouders is en de rust die ik terug kon vinden, is dit helemaal weer onder controle.”

Als gezin vinden we nu onze rust terug

“Controle is dan ook wat ik nu ervaar en ook naar de toekomst. ”, vult Els aan. “Ik kan mijn kinderen en partner weer geven wat ze ook verdienen. We kunnen weer samen zonder financiële zorgen door het leven. We hoeven niet meer waakzaam te zijn op de deurwaarder die aan de deur staat voor het volgende bevel of beslag. We moeten niet meer over de schouder achterom kijken. Als gezin vinden we nu onze rust terug.”

Na twee jaar schuldenvrij

Twee jaar later is het dossier afgesloten, en zijn de schulden verleden tijd. “Ik wil dan ook héél graag MyTrustO bedanken voor hun geduld, toewijding en enthousiasme waarmee jullie mij geholpen hebben”, zegt Els. “Hoe jullie ons ontwrichte systeem toch de kop kunnen indrukken. Ik ben blij dat ik heel wat gewicht uit mijn rugzak kan halen. Eindelijk kan ik weer opgelucht ademhalen. Wanneer ik jullie in de toekomst kan aanbevelen zal ik dat met dezelfde toewijding en enthousiasme doen. Ik sta 100% achter jullie organisatie.”

Wil je net als Els je schulden aanpakken?

Bekijk wat MyTrustO voor jou kan doen.

Fictieve naam, echt verhaal

Els wilt absoluut haar verhaal doen om mensen in een gelijkaardige situatie te helpen. Om begrijpelijke redenen vroeg ze wel om anoniem te blijven. Els is dus een fictieve naam. Haar verhaal is wel echt.